pondělí 9. června 2014

Interiér bytu - Praha Dejvice


V jednom starším činžovním domě v Praze Dejvicích byla nevyužitá půda. Krásný prostor s úžasným výhledem, rozlehlé prostory přímo volaly po novém využití. Obrátila se na mne nová majitelka tohoto prostoru, zda bych mohla navrhnout nový byt pro její rodinu.

Obytný prostor - tedy obývací pokoj s kuchyní a jídelnou jsem umístila na jihozápadní stranu, tedy s výhledem do malého náměstí se vzrostlými stromy a ložnici rodičů a dětský pokoj na stranu severní - tedy výhled do dvora vnitrobloku. Umístění koupelny a wc bylo dáno světlíkem v domě a jasně daným jádrem se stoupačkami a odpady. Byt je mezonetový, takže horní patro pak nabízí další ložnici a především pracovny rodičů, kteří pracují doma. Schodiště do patra je umístěno přímo v obývacím pokoji, horní patro je tedy propojeno s obytným prostorem. Pod schody se vešla i malá spíž, kterou majitelka jistě plně využije. Ve vstupní hale jsou dvě okna směrována do světlíku. Sice vzhledem k nepříliš lákavému výhledu budou opatřena mléčným sklem, ale přece jen sem přivedou dostatek denního světla a šmrnc dejvických bytů. Šikmé zdi jsou prakticky výhradně jen v horním patře, až na část obývacího pokoje, kde pod šikminou je umístěna televize, čímž je tento prostor dokonale využitý. Navíc šikmá stěna opět dodá interiéru na atraktivitě, a dojmu, že se nejedná o běžný byt, ale rekonstrukci půdního prostoru.
Interiér chtěla majitelka spíše moderní, na řadu přišly zejména vliesové tapety, pískové obklady, bílá lesklá kuchyňská linka, dřevěný nábytek na míru a textilie, které zajímavý interiér dotváří.
Realizace červen 2006

Žádné komentáře :

Okomentovat