pondělí 23. června 2014

Ptačí slet podruhé - polštářek Ferm living


V minulém příspěvku, jsme ptáčky od Ferm living vytiskli, nalepili na samolepící tapetu a pečlivě vystříhli. Nyní si ukážeme, jak můžeme využít zbytek - tedy odpad z výstřižku.



Obrázek musíme vystříhnout tak, abychom odpad mohli využít jako šablonu, musíme stříhat tzv. jedním tahem, bez zbytečných prostřihů, aby se pak obrázek dal opět bez problémů složit. Nejdříve tedy opatrně nalepíme na připravenou látku. Nezapomeňte ani na malé detaily, které musíte ještě doplnit, aby byl obrázek celý.



 Obrázek vybarvíme pečlivě barvou na textil.
 Po zaschnutí barvy, odlepíme šablonu. Voilà


Obrázek přežehlíme a ušijeme polštářek. Já polštářky šiju velmi jednoduše, bez zapínání, jen přeložením zadních dílů. Nic vás tam pak ani netlačí a šití je raz dva hotové. Polštářky jsou 40x40cm.




a hotovo. Co říkáte, povedlo se ?





a ještě ten druhý polštářek s křížky.
Vyrobila jsem si jednoduché razítko z kousku moosgummi - což je pěnová měkká hmota, ze které motiv jednoduše vystříhnete. Poté motiv nalepíte ( použila jsem lepidlo v tyčince - obyčejné na papír a drží ) na nějaký kousek dřívka, aby vzniklo razítko. Barvou na textil jsem vždy natřela před každým tiskem plochu razítka. A můžete tisknout. Jednoduché.







Zbytek je stejný. Necháte barvu zaschnout, přežehlíte, ušijete polštářek a je to. Hezkou zábavu.

Žádné komentáře :

Okomentovat