sobota 6. prosince 2014

Barva roku 2015

Pantone Universe - odborník na barvy konečně oznámil barvu na příští rok. "Barvy světa - to je to, co inspiruje naše módní kolekce. Pro rok 2015 jsme vybrali barvu ... "

#‎marsala‬  Pantone 18-1438



 "Zemitou barvu červeného vína budete milovat ."  ... tvrdí Pantone Universe. Obarvěte si vlasy, nalakujte nehty, pořiďte si tuto barvu do interiéru nebo do šatníku nebo si třeba jen otevřete láhev vína z města Marsaly, podle kterého se barva jmenuje.

Marsala je italské město v oblasti Sicílie. Leží na jejím západním pobřeží; je to čtvrté největší sicilské město.

A proč tato barva ? Tato barva ztělesňuje bohatství, úrodu, dostatek jídla, je to sofistikovaný odstín, přirozeně zemitý tón, který se snadno promítá do módy, krásy, průmyslového designu, i bytového textilu, do interiérů.

Atraktivní pro ženy i muže, strhující a svěží odstín  na oblečení i doplňky. Tón, který podporuje kreativitu i experimentování. Lichotí mnoha odstínům pleti. Smyslná a jemná Marsala - to je velký "go to " efekt barvy, která velmi podporuje zvýraznění tváře. Je to podmanivá barva při použití na vlasy, nehty, rty. Matný odstín zdůrazní ekologický nádech barvy, lesklá pak  luxus a bohatství. Dramatická a přitom zemitá, tajemná i zábavná ... to je Marsala. Barva pro rok 2015.




 





Už 4 roky se chystáme na dovolenou na Sicílii, že by to v roce 2015 dopadlo ? že by znamení ? Barvu města Marsaly bych opravdu chtěla zažít ... dneska si aspoň otevřeme láhev červeného vína z italského města Paestum.

A minimálně ten lak na nehty určitě vyzkouším ... co vy ? 


Žádné komentáře :

Okomentovat